• Hra o trón 2023

          • Ahojte všetci.

            Dnes Vás opäť zdravíme z našej (aj Vašej) Žiackej školskej rady. Čas neúprosne letí a my tu máme už tretí ročník súťaže škôl v sieti DSA - Hry o trón.

            Začíname už v pondelok (16.10.), takže sa rýchlo prepnite do súťažného módu a poďte si s nami užívať to napätie v snahe stať sa víťazom.

            O čo bojujeme? Trieda (v prípade remízy triedy) s najvyšším počtom bodov získajú neskúšanku pre všetkých a budú mať k dispozícii jeden deň na výlet napr. niekam na vianočné trhy.

            Pravidlá sa nezmenili - opäť nás čaká 10 denných úloh plus jedna víkendovka.

            Zadanie na ďalší deň sa vždy dozviete cez školský rozhlas, ale aj prostredníctvom nášho Facebooku a stránky EduPage.  Tento rok bude zadanie vždy aj na našej nástenke, ktorá je umiestnená v hlavnom vchode medzi vchodom do školy a vchodom do pavilónu 2.stupňa.

            Každý deň tu nájdete aj tabuľku s platným aktuálnym počtom bodov za jednotlivé triedy.  

            Je na Vás, aby ste si ani jedno zadanie nenechali ujsť a nepripravili tým svoju triedu o víťazstvo. Každý jeden zúčastnený žiak je mega dôležitý. Niektoré úlohy budú určené pre jednotlivcov, niektoré pre kolektívy. Preto si treba pomáhať a požiadať o pomoc aj svoje triedne pani učiteľky.

             

            Zadanie na pondelok 16. 10. 2023 vyhlásime v piatok 13.10.  

             

             

            Prajeme Vám veľa síl, úspechov, tvorivosti a aktivity.

            Vaša Žiacka školská rada

             

          • Festival športu

          • Naši druháci na Festivale športu, ktorý organizovalo občianske združenie Považská jednotka. Športové kluby prezentovali svoju činnosť a deti si zahrali florbal, basketbal, vyskúšali rope skipping, gymnastiku aj atletiku.

          • Spoznávame cudzie jazyky

          • SZŠ DSA venuje výučbe cudzích jazykov veľkú pozornosť. V rámci Európskeho dňa jazykov každoročne realizujeme množstvo aktivít.

            Pani učiteľka Mikešová vymyslela so žiakmi štvrtého ročníka zaujímavú aktivitu, dizajnovanie tričiek. Každé tričko predstavovalo iný európsky štát. V našich návrhoch nájdete mnohé slová v cudzom jazyku, národné jedná, vlajky. Celý týždeň bol plný zábavy a zároveň sa žiaci dozvedeli mnoho zaujímavých informácií.

            Žiaci pod vedením pani učiteľky Strinkovej vytvorili krásne plagáty, kde nám ukázali svoju tvorivosť a zároveň nás aj naučili pozdravy v rôznych jazykoch. 

            Žiaci Il.B  sa venovali britskej rozprávke GRUFFALO. Pani uciteľka Kotačková  prerozprávala v nemčine príbeh o myške, ktorá sa svojím dôvtipom zachráni pred predátormi lesa. Deti ukladali karty s ilustráciami, hľadali podobnosť so slovenskými, českými a poľskými rozprávkami. Časť príbehu žiaci stvárnili pantomímou. Hodina sa žiakom veľmi páčila.

            Pani učiteľka Mužíková si pre žiakov 5. ročníka pripravila kvíz, prostredníctvom ktorého si žiaci overili svoje znalosti o rôznych krajinách sveta a ich tradíciách. Žiaci podľa nahrávky tipovali svetový jazyk a na záver sme si svoje vedomosti preverili v tímovej súťaži, ktorej cieľom bolo roztriediť obrázky znázorňujúce významné stavby alebo kultúrne symboly k európskym krajinám. A tak ako v každom roku, aj teraz, sme sa dobre zabavili a zároveň sa dozvedeli množstvo zaujímavostí.

            Žiaci 7.B triedy v skupine pani uč. Tőrőkovej súťažili s použitím aplikácie kahoot, ktorá je pomerne obľúbenou medzi žiakmi. Témou boli národné jedlá európskych krajín. Tento šk. rok sme spolu so žiakmi 7.A triedy sledovali online vzdelávacie podujatie, ktorý pripravil Národný inštitút vzdelávania a mládeže pri príležitosti Európskeho dňa jazykov 2023.

            Dúfame, že sa žiakom netradičné vyučovanie páčilo a budúci rok opäť spolu so žiakmi vymyslíme zaujímavé aktivity v rámci Európskeho dňa jazykov.

            Všetkým učiteľom, ktorí sa podieľali na tvorbe aktivít, patrí veľká vďaka.

            Mgr. I. Toroková